Banja Luka: Svaki treći vozač ne poštuje ograničenje brzine

Banja Luka

Banja Luka

Svaki treći vozač na gradskim ulicama Banje Luke vozi brže od propisane brzine – pokazalo je istraživanje Grada Banja Luka i Auto-moto saveza RS-a (AMS).

Naime, u okviru kampanje “Uspori – život je najvažniji“, koja je trajala od 5. do 15. jula, Grad Banja Luka i AMS RS su proveli istraživanje o brzini vožnje na gradskim ulicama.

Snimanja brzine vozila obavljena su na šest lokacija u tom gradu.

Po podacima iz Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, za vrijeme snimanja evidentirano je ukupno 3.040 vozila, a od tog broja, 67 posto vozača vozilo je po saobraćajnim propisima, dok je 33 posto vozilo brže nego što je dozvoljeno.

Najnepovoljnija situacija je u Ulici krajiških brigada, gdje je čak 59 posto vozača vozilo brzinom iznad dozvoljene, te u Ulici kralja Petra I Karađorđavića (lokacija kod Fabrike duvana), gdje 52 posto vozača nije poštovalo saobraćajne propise u vezi sa ograničenjem brzine.

U 2012. godini, na gradskom području, dogodila se 2.401 saobraćajna nesreća, u kojima je 16 osoba izgubilo živote, dok su 92 teško povrijeđene.

Posted by on 2013-08-01. Filed under Banja Luka, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login