Banja Luka: Više od 140 izlagača na Sajmu zanatstva

Banja Luka

Banja Luka

U Banjoj Luci će danas biti otvoren Prvi međunarodni sajam zanatstva, na kojem će se predstaviti više od 140 izlagača i više od 50 zanata.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Željko Kovačević otvorit će trodnevni sajam tokom kojeg će se predstaviti zanatlije iz Srbije, Hrvatske i BiH, koji se bave isključivo proizvodnjom.

Jovan Bratić, direktor Zanatsko-preduzetničke komore Republike Srpske, koja je jedan od organizatora, rekao je da je cilj sajma promocija starih zanata i kulturno-historijskog naslijeđa BiH.

On je istakao da će sajam biti prilika za prezentaciju proizvoda i usluga zanatlija.

Bratić je naveo da od 23 miliona preduzeća u EU, 99,8 posto čine mala i srednja preduzeća koja u prosjeku obezbeđuju šest radnih mjesta.

On je naglasio da su mala i srednja preduzeća sa zanatstvom potencijal koji može da generiše 10 puta više radnih mjesta od velikih preduzeća.

Prvi međunarodni sajam zanatstva organizovali su Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva i Zanatsko-preduzetnička komora Republike Srpske, uz podršku Privredne komore Republike Srpske i grada Banja Luka.

Nakon svečanog otvaranja, koje je zakazano za 11.00 sati na Banjalučkom velesajmu, i obilaska izlagača, predviđene su izjave za novinare.

Sajam će trajati do 22. septembra.

Posted by on 2012-09-20. Filed under Banja Luka, Ekonomija, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login