“Banja Vrućica” ostvarila rast posjećenosti

Banja Vrućica

Banja Vrućica

Za prvih šest mjeseci ove godine, uprkos poteškoćama izazvanim vremenskim nepogodama, ZTC “Banja Vrućica“ ostvario je rast posjećenosti.

Naime, u prvoj polovini 2014. godine u “Banji Vrućici“ ostvareno je 76.000 noćenja, što je za pet posto više nego u istom periodu prošle godine u kojoj je inače zabilježena najveća posjećenost u posljednje dvije decenije.

Na svu sreću, mi nismo pretpjeli nikakve direktne štete od poplava, međutim, svakako da se ta situacija indirektno odrazila i na poslovanje našeg društva. Drago nam je da smo zahvaljujući povjerenju naših gostiju uspjeli da opravdamo epitet najelitnje banje u BiH i da su rezultati našeg zalaganja vidljivi kroz povećanu posjećenost našem centru, čak i u ovoj teškoj ekonomskoj situaciji – naglasio je v.d. generalnog direktora ZTC-a “Banja Vrućica“ Aleksandar Radošević.

Kako je saopćeno, nastojanja menadžmenta Banje Vrućice su da se popunjenost kapaciteta nastavi i u drugoj polovini godine kada se očekuje veća posjećenost na bazi kongresnog i sportsko-rekreativnog turizma.

Takođe, zahvaljujući otvorenom bazenu koji je izgrađen počekom jula mjeseca, dopunjena je wellness ponuda te je na taj način privučen veliki broj gostiju zainteresovanih za duži smještaj, ali i onih koji Banju Vrućicu posjećuju na dnevnoj bazi.

Posted by on 2014-09-19. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login