Banjalučanka se plasirala u top deset najboljih modela svijeta

Banjalučanka Milena Tunguz, model agencije ABC Models Mgmt nternational, predstavljala je Bosnu i Hercegovinu na svjetskom takmičenju “World Top Model 2017”.

Milena Tunguz

Milena Tunguz


Na ovom takmičenju, održanom u Budimpešti, Tunguz se plasirala u top deset i osvojila četvrto mjesto.
Vrijedan ugovor s Major Milano u iznosu od 200.000 eura i titulu World Top Model 2017 odnijela je Kineskinja Jia Qin Xiao.

Odluku o Mileninom angažmanu donijeli su italijanski modni skauti svjetske agencije ”Major Model Management” koja ima podružnice u više od 20 svjetskih modnih metropola.

U konkurenciji sa Banjalučankom bile su djevojke iz 40 država svijeta.

Tunguz već nekoliko godina radi kao model i glumica u Aziji. Sa 18 godina se prijavila u modnu Agenciju ABC. Kao model je radila u Turskoj, a sarađivala je s mnogim poznatim brendovima, Balizza, Kikiriki, Prada, Avon.

– U Indoneziji se desio moj životni preokret i momenat kada posmatram kako mi se snovi ostvaruju. Tu sam dobila angažmane za Pradu, editorijal za Marie Claire magazin, kao i mnoga druga važna snimanja. Najviše me je iznenadilo to da sam za samo sedam mjeseci boravka na Džakarti dobila glavne uloge u dva filma i to bez ikakvog prethodnog iskustva u glumi, u horror filmu ‘Hell End’ i komediji ‘London to Bali’ – navodi Tunguz, saopćeno je iz Agencije ABC Models Mgmt Internatonal.

Posted by on 2017-12-27. Filed under Magazin, Uspjeh & Karijera, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login