Banjalučki alpinisti u pohodu na najviši vrh Južne Amerike

alpinistiNakon što su osvojili najviše vrhove Evrope i Afrike – Elbrus i Kilimandžaro, članovi Planinarsko-alpinističkog kluba “Samit“ iz Banje Luke, Miroslav Trivić i Miroslav Bundalo, kreću u ekspediciju osvajanja Akonkagve, najvišeg vrha Južne Amerike.

Tim povodom, je Trivića i Bundala primio gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović te potvrdio da je Grad podržao alpiniste u organizaciji njihovog pohoda na Akonkagvu.

Gavranović je Bundalu i Triviću uručio zastavu Grada Banja Luka i izrazio nadu da će se ona uskoro zavihoriti na najvišem vrhu Južne Amerike.

Alpinist Miroslav Bundalo je kazao da su završene pripreme i da su potpuno spremni za put u Argentinu i uspon na Akonkagvu.

Priznao je da je Akonkagva dosad najozbiljniji „ispit“, a o težini ekspedicije može da posvjedoči i činjenica da se na vrhu planine, na visini od 6.962 metra, temperatura spušta i do minus 40 stepeni celzija.

Alpinisti na put kreću danas, a pohod na najviši vrh Južne Amerike, je dio projekta “Sedam vrhova“, koji podrazumijeva osvajanje najviših vrhova na sedam kontinenata.

Posted by on 2014-01-29. Filed under Banja Luka, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login