Banjalučki mural u top pet najboljih ovog mjeseca

Poznati portal za svjetsku uličnu umjetnost “Street art news” stavio je na svoju listu mural u Banjoj Luci i to na četvrto mjesto najboljih murala nastalih u novembru ove godine.

mural Banja LukaKako su istakli, novembar je donio mnoštvo stilova i nekoliko fantastičnih umjetnika, među kojima su umjetnici Artez i Lonac, koji su oslikali mural u Banjoj Luci, javlja Radio Slobodna Evropa.

Tako su se Banja Luka i BiH našli na listi najoriginalnijih murala iz cijelog svijeta za novembar, u konkurenciji murala iz SAD-a, Velike Britanije, Malezije, Argentine, Francuske, Ukrajine i Italije.

“Drago mi je da se mural iz Banje Luke našao na toj listi. Mislim da takvih umjetničkih murala treba još biti u našem gradu i mi ćemo podržati takve projekte. Moramo samo voditi računa da to bude na mjestima koja ne ometaju bezbjednost građana. Pobornik sam takozvanog probnog perioda. Vidjećemo i kako će građani reagovati na mural i u okviru toga ćemo dalje i djelovati”, istakao je načelnik Odjeljenja za stambeno komunalne poslove Grada Banja Luka Zoran Novaković.

Nastao je u okviru četvrtog “Flaster Graffiti Jam-a”. Oslikali su ga umjetnici Artez iz Beograda i Lonac iz Zagreba na fasadi zgrade površine 180 m2 u banjalučkom naselju Borik.

Mural je izraz zajedničke umjetničke kompozicije, sa motivima koje umjetnici inače obrađuju.

Posted by on 2014-12-22. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login