Banjalučko Banj brdo ostaje pješačka staza

Banja Luka, brdo BanjČuvarska služba na Banj brdu kod Banje Luke neće biti uklonjena sve dok se ne osiguraju tehnički uvjeti da zabrana kretanja vozilima i biciklima bude efikasna i bez ove službe.

Gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović izdao je naredbu Turističkoj organizaciji Grada da, zajedno s Odsjekom za saobraćaj, predloži tehnička rješenja i mjere prije nego se izvrši povlačenje čuvarske službe.

“Skupština Grada je podržala Program rada Turističke organizacije za prošlu godinu, kojim se predviđa ukidanje čuvarske službe. Smatramo da nije uredu da u Turističkoj organizaciji imamo više čuvara nego turizmologa. Ta sredstva treba utrošiti za razvoj turizma, a ne čuvarske službe. Međutim, to ne znači ukidanje zabrane kretanja na Banj brdu. To je i dalje pješačka zona i tako će i ostati”, naglasio je Gavranović.

On ističe da spekulacije, koje se pojavljuju u javnosti, o ukidanju zabrane kretanja nisu tačne.

“Nikada nismo imali namjeru da ukidanjem čuvarske službe ukinemo zabranu kretanja vozilima i biciklima. To je naše najpoznatije pješačko izletište i to će biti i dalje. Svakako očekujemo i pojačane kontrole policije, ali to neće biti jedine mjere, koje će biti provedene radi zabrane kretanja vozila i biciklista”, kazao je gradonačelnik Banje Luke.

Posted by on 2014-02-28. Filed under Banja Luka, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login