Barcelona gradi groblje na Nou Campu

Barcelona, Nou CampFudbalski klub Barcelona odlučio je da napravi mauzoleju u kojoj će navijači moći da kupe mjesto za svoje posmrtne ostatke.

U početku, biće mjesta za 500 urni sa posmrtnim ostacima na groblju, ali je plan da ono bude u sastavu stadiona ’Camp Nou’, ili u okviru novog, modernijeg stadiona Barcelone gdje će biti 30.000 mjesta.

„Ovo je odgovor na historijski zahtjev članova kluba koji žele da njihovi ostaci ostanu na stadionu“, rekao je direktor klupskih objekata Žozep Ramon Vidal-Abarka.

U drugoj fazi projekta biće izgrađen veći mauzolej gdje će navijači moći da kupe keramičke ploče ukrašene Barceloninim obiležjima, iza kojih će biti postavljeni ostaci.

„Memorijalna arena FK Barcelona biće vječna veza sa klubom i počast onima koji žele da budu povezivani sa klubom zauvijek“, rekao je Santi Bah, izvršni direktor kompanije ’Gijem Sports’, koja je partner u ovom projektu.

Cijene će se kretati od tri do šest hiljada eura, a postojaće mogućnost da se prostor kupi od 50 do 99 godina.

Posted by on 2014-01-18. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login