Barcelona nudi 12, Iniesta traži 17 miliona eura

Andres Iniesta

Andres Iniesta

Pregovori između Andresa Inieste i Barcelone o produženju ugovora nastavljeni su, ali dvije se strane još uvijek nisu dogovorile oko finansijskih stavki, piše Marca.

Isti je dnevni list prije tjedan dana objavio kako je 29-godišnji vezni nogometaš odbio prvu ponudu predsjednika kluba Sandra Rosella. Barcelona mu je navodno ponudila ugovor do 2018. godine kojim bi godišnje zarađivao 12 miliona eura bruto, uz tri miliona eura bonusa.

Iniesta nije zadovoljan ponuđenim, a dvije su strane trenutno udaljene za pet miliona eura. Ako je vjerovati Marcinim izvorima, španski reprezentativac traži platu od oko 17 miliona eura bruto, uz bonuse za razna dostignuća. Cilj mu nije postati jedan od najbolje plaćenih Barçinih igrača, već želi da mu klub pokaže da ga cijeni.

Iako su se pregovori odužili, nije realno očekivati da će propasti. Iniesta je uvijek isticao da želi završiti karijeru na Camp Nouu, ali je svjestan da će mu ovo biti posljednji veliki ugovor u karijeri i očito želi izvući maksimalno što može.

Posted by on 2013-09-24. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login