Bayer BH nema namjeru smanjivati broj uposlenika

epruveteMada će i 2010. godina biti teška godina, nemamo namjeru smanjivati broj uposlenika u kompaniji Bayer BiH, izjavio je direktor Bayer BiH Irfan Siručić.

“Cilj nam je nastaviti aktivno promovisati zaštitu zdravlja, kao i prevenciju istog i nadamo se da će konačno i vlasti prepoznati da je zaštita zdravlja stanovnika BiH nešto najvrednije i da će konačno početi ozbiljno ulagati sredstva u zdravlje stanovnika”, kazao je Siručić.

Prema njegovim riječima, 2009. godina, kao i svugdje u svijetu, bila je godina izazova i godina velikih Bayerovih uspjeha u BiH.

“Plasirali smo nekoliko novih lijekova i to prvenstveno iz oblasti ginekologije, gdje smo lansirali novi kontraceptiv YAZ sa jedinstvenim režimom uzimanja – 24/4. Nadalje, lansirali smo jedan novi preparat koji nitko od konkurencije nema, a to je XARELTO – prvi oralni inhibitor faktora Xa koji pomaže u prevenciji venske trombo-embolije kod pacijenata podvrgnutih ortopedskim operacijama. Ovaj lijek će u sljedećem vremenskom periodu dobiti mnogo novih indikacija, te postati novi Bayerov ‘block buster’ “, kazao je Siručić.

onasa / bih-x.info

Posted by on 2010-03-15. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login