Bayern otplatio stadion 16 godina prije roka!

Allianz Arena

Allianz Arena

Karl Heinz Rummenigge je s ponosom izjavio da je Allianz Arena – otplaćena!

Bayern je 2005. godine investirao tada ogromnih 346 miliona eura u svoj stadion. Sponzori su pomogli, na prvom mjestu Allianz i Adidas, ali je većina sredstava došla iz privatnih izvora.

Plan je bio da se ova investicija otplati u roku od 25 godina, dakle do 2030., ali je vrijeme koje je bilo potrebno da Bayern otplati dug bilo duplo kraće!

“Možemo biti vrlo ponosni na ono što smo napravili. Otplatili smo Allianz Arenu 16 godina prije planiranog. Sav novac koji je išao na dug sada može ići na ojačavanje ekipe, a očekujemo da taj iznos, poslije svih poreza i pristojbi, bude blizu 25 miliona eura godišnje, s tendencijom daljnjeg rasta “, rekao je Rummenigge.

Iako cijene transfera i dalje rastu, Bayern će s ovim prihodom biti u još boljoj poziciji nego do sada, a pogotovo imajući u vidu da mnogi financijski moćni klubovi još uvijek otplaćuju svoje stadione, ili kao Real, tek planiraju skupe rekonstrukcije.

Posted by on 2014-11-24. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login