Beč: Novi turistički rekord

Beč

Beč

Sa skoro 7 miliona ostvarenih noćenja Beč je u prvoj polovini 2017. godine oborio rekord sa čak 4,2% noćenja više nego u istom razdoblju prošle godine. A broj od 3,2 miliona dolazaka predstavlja plus od 3,6%. Novi rekord ostvaren je i kod prometa smještajnih jedinica koji je od januara do maja 2017. godine iznosio 277,4 miliona eura, što je za 9,6% više nego prethodne godine. Zanimljiva činjenica je da je svako osmo noćenje u Beču ostvareno zbog održavanja kongresa, a učesnik kongresa po danu potroši 538€, što je duplo više od drugih turista (252€).

Beč je zahvaljujući mnogobrojnim kulturno-historijskim spomenicima, raskošnim građevinama, te raznovrsnoj kulturnoj ponudi već odavno omiljeno odredište turista iz cijelog svijeta. Osmi put zaredom je glavni grad Austrije na prvom mjestu po kvaliteti života u svijetu.

Tome svakako doprinosi veliki udio zelenih površina na gradskom području, ekološki uslovi i standardi, izuzetno dobra socijalna sigurnost, kao i visok nivo zaštite. A međunarodna dostupnost, aktuelni porasti u oblasti hotelijerstva, kao i gradski razvoj su tajna uspjeha kongresnog turizma u Beču.

 

Posted by on 2017-08-02. Filed under Ekonomija, EU, Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login