Beč u dugovima od 4,6 milijardi eura

Beč

Beč

Glavni grad Austrije je prošle godine povećao svoje zaduživanje uzimanjem novih kredita u visini od 285 miliona eura, čime je ukupni dug Beča porastao na rekordnih 4,63 milijardi eura.

Ministarka finansija u vladi Beča Renate Brauner rekla je da dalja zaduživanja od 2016. neće biti moguća, ukazujući na “kočnicu zaduživanja”, koja je uvedena na evropskom nivou.

Reforma administracije, koja je u toku, treba da pomogne da se taj cilj dostigne, dodala je ona.

Prema finansijskom izvještaju za 2013. godinu troškovi su prošle godine iznosili 12,47 milijardi eura, kako proizilazi iz finansijskog izvještaja za 2013., a Brauner kaže da su investicije u grad povećane samo za 4 odsto na 1,79 milijardi eura.

Zajedno sa sopstvenim investicijama gradskih preduzeća Beč je ukupno investirao prošle godine 2,72 milijardi eura, prenosi Tanjug.

Što se tiče gradskih službenika, prema izvještaju, prošle godine je, na puno radno vrijeme, bilo zaposleno 56.720 osoba, što je smanjenje od 100 radnih mjesta.

Posted by on 2014-06-03. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login