Begović: Na Francuzima je veći pritisak

Asmir Begović

Asmir Begović

Golman nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović za službenu stranicu svog kluba Stoke Cityja govorio je o predstojećim utakmicama naše reprezentacije protiv Luksemburga i Francuske.

“Bio bi to najveći uspjeh u našoj kratkoj historiji. Imali smo dosad nekoliko prilika da se kvalifikujemo, bili smo blizu, a posljednji put smo eliminisani od Portugala u baražu”, kaže Begović.

“Svaki put smo sve bliže i bilo bi dobro kada bismo sad napravili korak više. Iako je Francuska favorit, na njima će biti veći pritisak, pa bi mi mogli u Parizu odigrati dosta slobodnije”, govorio je Begović o utakmici protiv Francuske, ali je istakao da je prvo na redu Luksemburg i da se treba koncentrisati na tu utakmicu.

“Najvažnije je prvo savladati Luksemburg i definitivno osigurati baraž. Nakon toga se okrećemo Franuskoj i bit će nam čast boriti se za prvo mjesto protiv nekih od najboljih igrača na svijetu”, rekao je Asmir Begović koji ove sezone brani u sjajnoj formi.

Posted by on 2011-10-04. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login