Bend ‘Floridus’ pobjednik programa Jäger Music Night 2013.

 Jäger Music Night 2013

Jäger Music Night 2013

U Cinemas Clubu u Sarajevu u petak navečer održano je spektakularno finale programa Jäger Music Night 2013.

Bendovi koji su se u proteklih nekoliko mjeseci borili za poziciju u finalu, Funhouse, Jah Balebaroshi i Floridus, odmjerili su snage i borili se za naklonost publike, a zahvaljujući njihovim glasovima pobjedu u ovogodišnjem takmičenju Jäger Music Night 2013 odnio je bend Floridus.

Sva tri benda su predstavila svoje repertoare, a potom je publika glasala za njih putem glasačkih listića.

Tokom prebrojavanja listića, nastupili su specijalni gosti ovogodišnjeg finala – rock bend Negativ. Publiku su oduševili izvedbom pjesama sa svog posljednjeg albuma “Spusti me na zemlju”, ali i dobro poznatih hitova kao što su “Zbunjena”, “Ja bih te sanjala”, “Tango”.

Nakon što je prebrojavanje završeno, proglašen je i pobjednik programa Jäger Music Night 2013.

Bend Floridus osvojio je snimanje svog prvog albuma u studiju Skirlibaba producentske kuće Ekipa. Ali ni ostala dva benda nisu ostala bez vrijednih nagrada – bendovi Jah Balebaroshi i Funhouse osvojili su novčane bonove za muzičku opremu po njihovom izboru.

Ovogodišnji Jäger Music Night održan je po peti put, a bend Floridus pridružio se bendovima Berette, Siledžije, Polaroid Trip i Karma Guru koji su u proteklim takmičenjima odnijeli pobjedu.

Svi ovi bandovi, kao i ovogodišnji finalisti, te najbolji nenagrađeni bendovi iz prethodnih godina preko ovog takmičenja ušli su u službeni internacionalni izbor bendova koje Mast-Jägermeister SE uzima u obzir prilikom odabira učesnika na čuvenim muzičkim događajima koje organizuju.

Organizator je otkrio i kako je ovo bila posljednja sezona Jäger Music Nighta u ovom obliku.

Međutim, i naredne godine program se nastavlja, a najavljena su i iznenađenja koja će biti poznata u 2014. godini.

Posted by on 2013-11-30. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login