Beograd jučer čistilo više od 4.000 ljudi

Beograd, snijeg, nevrijemeBeograd je juče čistilo više od 4.000 ljudi i 350 kamiona i drugih mašina nakon snježne mećave i kolapsa u saobraćaju koji je u petak pogodio glavni grad Srbije. Grad su čistili i pripadnici Vojske Srbije i Garnizona Beograd, kao i oko 1.800 građana koje je grad angažovao i platio im dnevnicu od oko 1.600 dinara (oko 15 eura) za čišćenje snijega, piše beogradski Pres.

Policija je bila angažovana u regulisanju saobraćaja, vatrogasci oko skidanja ledenica, a saobraćajna policija je preusmjeravala kamione iz centralne gradske zone ka obilaznim putevima.

Iz Komunalnog preduzeća Dimničar Beograd skoro polovina zaposlenih pomagala je sugrađanima da očiste snijeg.

Ekipe Javnog komunalnog preduzeća Zelenilo Beograd čistile su snježne smetove sa staza, platoa, igrališta, stepeništa i trotoara, u parkovima i skverovima oko njih.

Sve ekipe Zimske službe “Beograd puta” bile su na ulicama, tako da su mostovi i sve glavne saobraćajnice i ulice prvog prioriteta u Beogradu bili prohodni, a semafori su cijelog dana bili isključeni kako bi se saobraćaj ubrzao.

Posted by on 2012-02-05. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login