Beograd: Zaplijenjeno 29 kilograma marihuane

marihuana

marihuana

Beogradska policija zaplijenila je tokom dvije odvojene akcije ukupno 29 kilograma marihuane s kompletnom opremom za proizvodnju tog narkotika u umjetnim uvjetima i uhapsila dvije osobe.

Marihuana je zaplijenjena u dvije ilegalne laboratorije čija se vrijednost s uređajima procjenjuje na pet miliona dinara, a zaplijenjene marihuane na 10 miliona dinara.

Prilikom pretresa prvog laboratorija u ulici Kraljice Katarine policija je pronašla termometar, filter, dvije lampe, vagicu za precizno mjerenje i sedam kilograma marihuane koja je bila uzgajana u 51 saksiji, a zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, policija je uhapsila Filipa M. (37), javlja Tanjug.

U drugoj akciji, prilikom pretresa laboratorija u ulici Milovana Nichiforovicha policija je pronašla tri termometra, četiri ventilatora, šest lampi, mehaničku vagu i 31 saksiju u kojoj je uzgajana marihuana, kao i oko 22 kilograma osušenih dijelova tog narkotika i zbog istog kaznenog djela uhapsila Gorana S. (41).

Osumnjičeni su uz kaznenu prijavu privedeni istražnom sucu Višeg suda u Beogradu.

Posted by on 2013-08-31. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login