Besplatan internet na lokalitetu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu

free wifi

free wifi

Svi korisnici tokom jedne konekcije mogu koristiti internet u trajanju od 30 minuta, s ciljem fer korištenja bežičnog interneta.

Od 14. augusta besplatni bežični internet dostupan je građanima i gostima Sarajeva na lokaciji ispred Narodnog pozorišta. Nakon što je 9. jula u prvoj fazi projekta puštena na korištenje wi-fi konekcija gdje su signalom bili pokriveni parkovi oko zgrade Općine Centar, plato KSC Skenderija, Mis Irbina ulica, Trg djece Sarajeva ispred BBI Centra, Veliki park, Radićeva i dio Titove ulice, jučer je puštena u funkciju ova nova zona bežičnog interneta na prostoru općine Centar – saopćeno je iz Općine Centar.

Pored ovih lokacija u toku je realizacija puštanja besplatnog bežičnog interneta na još nekoliko zona koje su obuhvaćene projektom za koji je Općina Centar iz svog budžeta izdvojila 10.000 KM.

Zahvaljujući tome, svi korisnici tokom jedne konekcije mogu koristiti internet u trajanju od 30 minuta, s ciljem fer korištenja bežičnog interneta.

Pristup sadržajima koji su zabranjeni međunarodnim konvencijama neće biti dozvoljen.

Posted by on 2013-08-15. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login