Bez gostujućih navijača do kraja Premijer lige

Nogometni savez Bosne i Hercegovine

Nogometni savez Bosne i Hercegovine

Komitet za hitnost Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine donio je odluku o uvođenju zabrane organizovanog odlaska navijača klubova na gostujuće utakmice.

“Zabrana se odnosi na organizovane odlaske i posjete navijača kao i upotrebu i isticanje navijačkih rekvizita gostujuće ekipe,  a u cilju izbjegavanja mogućih sukoba i korištenja takmičenja NSBiH  i utakmica u mogućem promovisanju okupljanja i manifestovanja nesportskih aktivnosti na i oko stadiona, kao i na maršutama putovanja”, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Organima i komisijama NSBiH kao i klubovima i pojedincima koji učestvuju u izvođenju takmičenja, nalaže se da  posvete posebnu i dodatnu pažnju u organizacija utakmica na osnovu važećih pravila i procedura.

Komitet za hitnost NSiH, također nalaže zvaničnicima i pojedincima iz klubova da poštuju principe međusobnog uvažavanja, sportskog duha u takmičenju, savjesnog obavljanja poslova i predviđenih zadataka, neophodne međusobne komunikacije i svjesnosti obaveza i odgovornosti u predstojećem vremenu,  navodi se u saopćenju.

Posted by on 2014-02-20. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login