Bez medalje sam ostao jer sam Kubanac

Dayron RoblesKubanski atletičar Dayron Robles izjavio je da ne bi bio diskvalifikovan na prvenstvu svijeta da dolazi iz neke moćnije države.

Robles je na šampionatu u južnokorejskom gradu Daeguu trijumfovao na 110 metara s preponama, ali mu je Međunarodna atletska federacija (IAAF) naknadno oduzela zlatnu medalju, jer je tokom finalne trke zasmetao Kinezu Liu Ksijangu.

“To se sigurno ne bi dogodilo takmičaru iz moćnije zemlje”, rekao je Robles, istakavši da će ga diskvalifikacija “mentalno ojačati” i da će sada biti fokusiran na osvajanje zlata na Olimpijskim igrama u Londonu.

Ksijang je posle jučerašnje trke u Daeguu uložio žalbu navodeći da je došlo do fizičkog kontakta sa Roblesom, zbog čega je zakačio posljednju preponu i prošao kroz cilj kao trećeplasirani.

Nakon što je IAAF uvažila žalbu Kineza, Kubanac je diskvalifikovan i došlo je do preraspodjele medalja. Zlato je pripalo Amerikancu Jasonu Richardsonu, srebro Ksijangu, a bronza Britancu AndrewTarneru.

Posted by on 2011-09-01. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login