BH Airlines ponovo uspostavio liniju Sarajevo – Beograd

BH Airlines
BH Airlines

Nova aviolinija B&H Airlinesa na relaciji Sarajevo – Beograd počela je saobraćati jučer.

Linija će saobraćati četiri puta sedmično i to ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i subotom u zimskom redu letenja.

Letovi s Međunarodnog aerodrom Sarajevo su u 06:00 sati (check in zatvara u 05:30h), dok su letovi s Međunarodnog aerodroma “Nikola Tesla” u pravcu Sarajeva u 08:15 sati.

Nakon prekida letenja u maju 2011. godina, naša aviokompanija B&H Airlines vraća se na tržište Srbije povezana jakim komercijalnim ugovorom (code share) s novonastalom kompanijom Air Serbia koja je proizašla iz bivšeg avio prevoznika Republike Srbije Jat Airwaysa što znači da će i Air Serbia imati u zakupu određen broj sjedišta na našem letu – navodi  BH Airlines PR odjel.

Ugovor koji je potpisan prije deset dana otvara mogućnost jačeg povezivanja naša dva prevoznika s raširenom mrežom unutar Evrope prema destinacijama Amsterdam, Paris, Rim, Dusseldorf, Frankfurt, Brussels, London, Beč i ostalim destinacijama Air Serbia.

U narednom periodu, B&H Airlines za putnike će proširiti usluge tako što će na novom redizajnu web stranice ponuditi usluge rezervisanja hotela i renta car usluga preko renomiranih svjetskih brendova boooking.com i Avis – saopćio je B&H Airlines PR odjel.

Posted by on 2013-12-17. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login