Bh. brendovi u najvećem koncept shopping centru na svijetu

Kupujmo i koristimo domaće, Nakon što je iz Vispakovog skladišta krenula prva pošiljka bosanskohercegovačkih prehrambenih proizvoda na tržište Ujedinjenih Arapskih Emirata, prošavši stroge procedure, domaći brandovi među kojima su i Zlatna džezva, Zlatni puder, Oaza, Love kent medenjaci, Jaro, Tajna i Wiwia praline, već su se našli na policama najvećeg koncept-shopping centra na svijetu.

Uz Vispak, među izvoznicima su i  Oaza, Tešanjski kiseljak, Klas Sarajevo, Akova Group Sarajevo, Voćar Brčko, Hepok Mostar, Sava Bijeljina, Spektar Drink i Semberija Bijeljina, te Kondisa Sarajevo.

– Nije nam prvi put da izvozimo u neku od zemalja Zaljeva. Podsjetit ću da smo prije nešto više od godinu i po počeli s realizacijom izvoza u Saudijsku Arabiju. Raduje nas da ovaj put prilkom izvoza u Ujedinjene Arapske Emirate nismo sami i da smo u društvu bosanskohercegovačkih kompanija čiji kvalitet je neupitan. Vjerujem da je ovo jedan od načina kako ujedinjeni možemo iskoristiti prednosti domaćih brandova – riječi su Vispakovog menadžera za izvoz Muhameda Muzaferije.

Izvoz se realizira posredstvom kompanije Balkan Trading iz Dubaija, a koja ima za cilj kontinuiran razvoj distributivnih kanala i širenje prodaje na tržištima Zaljevskih zemalja.

– Ponosan sam jer je sada i definitivno jasno da smo zajedno ušli na novo tržište i to na velika vrata. Riječ je o najvećem tzv.koncept ili tematskom shopping centru na svijetu ‘Ibn Battuta Shopping Mallu’, kao i ‘Geant Hypermarketu UAE’ koji je jedan od najvećih hipermarketa u Dubaiju i regionu. Vrlo brzo,  za nekoliko dana, u okviru druge faze ulaska na tržište, plasirat ćemo bh. proizvode u ostale Geant supermarkete u gradovima Dubai i Abu Dhabi – ističe Zlatko Kartal, predstavnik kompanije Balkan Trading.

‘Ibn Battuta Mall’ najveći je takozvani  svjetski tematski tržni centar. U centru s ponosom ističu da su načinili revoluciju spojivši maloprodaju, edukaciju i zabavu na jednom mjestu. Originalno dizajniran, kako bi ispričao priču na osnovu iskustava sa putovanja poznatog arapskog istraživača Ibn Battuta, shoping mall predstavlja uzbudljivu mješavinu više od 275 trgovačkih radnji i 50 restorana s velikom ponudom prehrambenih namirnica, u okviru kojeg se nalazi i 21 kino, saopćeno je iz Media Content Managementa (MCM).

Posted by on 2014-03-19. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login