Bh. izlagači na sajmu GAST u Splitu

Split

Split

Devet bh. firmi iz drvnog, metalskog i sektora turizma od danas pa do 25. marta predstavit će se posjetiocima 17. međunarodnog sajma turizma i pratećih oblasti GAST 2012. u Splitu.

Kako je rečeno Feni u Agenciji za promociju izvoza BiH (BHEPA), u Split je otputovao i predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Bruno Bojić, koji će se obratiti pojstiocima ove sajamske manifestacije.

Na zajedničkom bh. štandu, veličine 200m², ove godine svoje proizvode izlažu: Krin iz Zenice, MP Pandurević iz Miloševca (Modriča), Agencija Positive iz Sarajeva, Medicom iz Gruda, Izazov iz Kalesije, FIS iz Viteza, Praktik iz Sarajeva, Eden Garden iz Istočnog Sarajeva, Stolarija Prom iz Lukavca.

Nastup bh. firmi na GAST-u već treću godinu zaredom podržava USAID-Sida FIRMA projekt,u saradnji s Vanjskotrgovinskom komorom BiH i Regionalnom razvojnom agencijom za regiju Centralna BiH – REZ.

Pored izlagačke djelatnosti, kako je najavljeno, na zajedničkom štandu će biti održan i Dan Bosne i Hercegovine pod sloganom „Tradicija za budućnost“. Na ovom događaju bit će zvanično promovirana monografija “Stari i umjetnički zanati u BiH” te održana specijalna prezentacija poslovnih mogućnosti firmi FIS Vitez i Agencije Positive.

Sajam GAST jedna je od značajnijih izložbenih manifestacija u Hrvatskoj i predstavlja ključno mjesto susreta brojnih regionalnih proizvođača i trgovaca iz oblasti prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme.

Posted by on 2012-03-21. Filed under Turizam. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login