Bh. namještaj plijeni pažnju posjetitelja na 20. međunarodnom sajmu GAST u Splitu

Split

Split

Namještaj bosanskohercegovačkih kompanija Minalli i Konjuh iz Živinica, Wood Teama iz Ilijaša, Opreme OMO Mostar, oduševljava posjetioce 20. međunarodnog sjama GASTO u Splitu, na kojem izlažu hotelijeri, ugostitelji, turističke organizacije .

Sajam je otvoren u srijedu, trajat će do 8. marta, a smatra se jednim od značajnijih sajamova u Evropi ovog tipa.

Zamjenik predsjednika Vanjskotrgovinske komore BiH Bruno Bojić koji je bio jedan od govornika prilikom otvaranja sajama skrenuo je pažnju na važnost očuvanja i unaprjeđenja visokog nivoa ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Hrvatske, posebno u pogledu prepreka koje su se pojavile ulaskom Hrvatske u Evropsku uniju.

Namještaj za ugostiteljstvo jedan je od najprodavanijih bh. izvoznih brendova, koji svake godine bilježi sve bolje rezultate. Zahvaljujući ovom brendu, u BiH su do danas otvorena mnoga radna mjesta, a proizvođači i dalje ulažu u proizvodne pogone.

U petak će, u okviru sajama, biti organiziran i regionalni sastanak privrednih komora, na kojem će sudjelovati i predstavnici VTK BiH.

Posted by on 2015-03-05. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login