Bh. planinari izabrali novo članstvo saveza

Planinarski savez BiH

Planinarski savez BiH

Planinarski savez BiH održao je na Trebeviću Izvještajno – izbornu skupštinu, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo i članovi komisije Saveza.

Izborna godina prati olimpijski ciklus i održava se za mandatni period 2014.-2018. godinu.

Na ovoj, kao i na prethodnim skupštinama zastupnici su birali i imenovali upravne organe i to predsjednika i dva potpredsjednika Skupštine, predsjednika Saveza (koji je ujedno i predsjednik Upravnog odbora), članove Upravnog odbora, te Nadzorni odbor i Sud časti.

“Važno je istaći da je došlo do promjena. Većinskim glasanjem, Skupština je izabrala za novog predsjednika Zehrudina Isakovića, umjesto Zijada Delje. Pored predsjednika Saveza koji ujedno obnaša i funkciju predsjednika Upravnog odbora, izabran je i novi predsjednik Skupštine, a riječ je o Draganu Markeliću. Tu su dvije dopredsjednice Skupštine, Emsada Babić i Milici Marković”, izjavio je za generalni sekretar Planinarsko saveza BiH Tarik Grabus.

Novi Upravnog odbor čine Enes Kajmaković, Zoran Šimić, Jasminka Hadžišehić, Armin Vatreš, Senada Husarić, Muhamed Novalić, Elvir Kazazović, Jasenko Kapidžić, Sead Ribič i Ermin Lipović.

Novoizabrano rukovodstvo i članovi komisije Saveza dobili su glasove 78 od ukupno 105 delegata.

Posted by on 2014-03-30. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login