BH. studenti najbolji na takmičenju “Microsoft Imagine Cup 2017.” u Zagrebu

Zagreb

Zagreb

Studenti iz Bosne i Hercegovine i stipendisti Fondacije “Izvor nade” na prestižnom regionalnom Microsoftovom takmičenju osvojili su prvo mjesto i plasman na svjetsku smotru najboljih u SAD.

Ekrem Nurović, Haris Botić, Amer Zavlan i Ejub Hadžić razvili su “Knowlead”, online platoformu za razmjenu znanja.

Kao pobjednici ovog takmičenja imaće priliku da pokažu svoj projekt u svjetskom finalu Microsoft Imagine Cup 2017. takmičenja, koje se održava krajem jula u Seattleu, ostvare nove poslovne kontakte sa ključnim osobama u IT industriji, te da se bore za osvajanje glavne nagrade od 100.000 američkih dolara.

Microsoft Imagine Cup je projekt koji je ove godine okupio pet najboljih ekipa iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije.

Imagine Cup je globalno takmičenje koje podstiče nove generacije studenata da se udruže i koriste svoju kreativnost, strast i znanje za stvaranje aplikacija koje oblikuju različite segmente ljudskog života.

Posted by on 2017-05-14. Filed under Magazin, Obrazovanje. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login