Biblioteka u Maglaju 20. augusta počinje sa radom

biblioteka MaglajOpća biblioteka Maglaj u srijedu 20. augusta u 18:00 sati organizira druženje sa osobama i organizacijama koje su pomogle i pomažu rekonstrukciju ove biblioteke, a to će označiti i početak elementarnog rada s korisnicima, potvrdila je Nina Salkić, direktorica jedine maglajske biblioteke.

“Radi se na uređenju zidova, police se već stavljaju u one dijelove koji su okrečeni. Prema procjenama prikupljeno je oko 15.000 knjiga. Ovo će biti samo jedan mali znak pažnje za sve one koji su nam pritekli u pomoć kad nam je bilo potrebno”, kazala je Salkić.

Radovi na uređenju će se nastaviti u skladu s mogućnostima, ali rad sa korisnicima odvijat će se bez prekida. Treba podsjetiti da je ova biblioteka tokom majskih poplava izgubila 28.000 knjiga, a zahvaljujući brzoj organizaciji direktorice Salkić, uposlenika i brojnih donatora i građana iz svih dijelova BiH akcije prikupljanja knjiga su bile vrlo uspješne.

Mnoge ličnosti posjetile su uništenu biblioteku, a brojni privrednici donirali su materijal potreban za obnovu, piše Patria.

Opća biblioteka Maglaj osnovana je 1958. godine i ove godine obilježava 56. godišnjicu postojanja. Već deset godina, biblioteka organizira manifestaciju “Mulabdićevi dani kulture” u čast rođenog Maglajlije književnika Edhema Mulabdića.

Posted by on 2014-08-13. Filed under Maglaj, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login