Biciklom na Trebević

Trebević,  biciklo

Trebević

Udruženje brdskih biciklista (MTBA) iz Sarajeva i ove godine, treći put po redu, organizuje tradicionalnu manifestaciju ‘Enjoy Sarajevo’, uspon biciklima na Trebević.

Događaj će se održati u subotu, 18. maja 2013. godine s početkom u 9.30 sati kod Mosta Suade i Olge, dok je okupljanje učesnika predviđeno za 9.00 sati.

Kao i svake godine, učesnici će krenuti iz Vilsonovog šetališta preko Vraca a potom će voziti starim austrijskim šumskim putem do samog vrha. Spust je naročito atraktivan, šumskom stazom do Brusa.

Druga grupa kondiciono manje spremnih biciklista vozit će cestom direktno do Brusa, saopćeno je Udruženja MTBA.

Obzirom da se očekuje više stotina učesnika iz BiH i inostranstva, saobraćaj će privremeno biti obustavljen do Vraca uz policijsko obezbjeđenje.

Pored osnovnog cilja, podizanja svijesti o potencijalima Trebevića i grada Sarajevo za brdski biciklizam, izgradnji ‘Olimpic Bike Parka Sarajevo‘ i novih staza na Trebeviću, promocije zdravog stila života i druženja, ovaj put će biciklisti, u saradnji sa udruženjem ‘Ruke’ djelovati ekološki i učestvovati u akciji čišćenja otpada u prirodi pod nazivom ‘Očistimo zemlju za jedan dan’.

Partneri u projektu su: Grad Sarajevo, udruženje ‘Ruke’, NVO Horizont – Krdo krew, Udruženje građana Giro di Sarajevo, Ministarstvo privrede KS, Općina Stari Grad i Istočni Stari Grad.

Organizator – Udruženje brdskih biciklista (MTBA) poziva sve ljubitelje biciklizma i vožnje u prirodi da se pridruže događaju i uživaju u čarima Trebevića, navodi se u saopćenju.

Posted by on 2013-05-09. Filed under Bosna i Hercegovina, Sarajevo, Turizam, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login