BiH ima najvatrenije navijače

Fudbalska reprezentacija BiH“Breakingviews”, finansijski portal agencije “Reuters”, tvrdi da fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ima najvatrenije navijače od 32 učesnika ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva koje će biti igrano u Brazilu. Finansijski eksperti navedenog portala do ovog  podatka su došli posebnim istraživanjem usmjerenim na socioekonomsku vrijednost svake od selekcija učesnica Mundijala. Od četiri faktora, reprezentacija BiH nalazi se na prvom mjestu kada je u pitanju navijačka baza.

Uzimajući u obzir i preostala tri faktora, tržišnu vrijednost igrača, broj stanovnika svake zemlje te njihovo opredjeljenje za igranjem fudbala, “Zmajevi” su od 32 reprezentacije zauzeli ukupno 15. mjesto.

Prema ovome, reprezentacija Njemačke će na završnoj smotri biti krunisana titulom prvaka svijeta, dok će izabranici Safeta Sušića svoje prvo učešće na najvećoj smotri završiti u osmini finala. “Zmajevi” će se od Brazila oprostiti porazom od Francuske.

Brazilci će biti drugi finalisti, Italija na trećem, a Španija na četvrtom mjestu. U četvrtfinale, takođe, će se plasirati selekcije Engleske, Argentine, Čilea i Francuske. Najveće razočarenje turnira biće Portugal, Kolumbija i Urugvaj.

Branilac titule osvojene u Južnoj Africi, reprezentacija Španije, je najskuplja selekcija koja će učestvovati na Mundijalu. Ukupna vrijednost njihovih igrača iznosi 720 miliona eura, dok vrijednost BiH prelazi nešto više od 136 miliona eura.

Posted by on 2014-01-22. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login