BiH obiluje prirodnim ljepotama, ali još nisu eksploatirane u svjetskim razmjerama

rijeka Una

rijeka Una

Federalna ministrica okoliša i turizma Branka Đurić primila je u radnu posjetu predsjednika Međunarodne organizacije GUWAA (Global Under Water Awareness Association) Kristijana Curavića sa saradnicima.

Bosna i Hercegovina jedna je od 30 zemalja svijeta čije su prirodne ljepote nositelji bijele zastave GUWAA, a prva “White flag” na svijetu za rijeku je uručena Nacionalnom parku Una.

Nakon uspješne ceremonije obilježavanja Drugog svjetskog dana čistih voda, koja je krajem septembra u organizaciji GUWAA i uz potporu Zaklade princa Alberta II održana u Monaku, a na kojoj je sudjelovala i delegacija Federalnog ministarstva okoliša i turizma, danas je bilo najviše riječi o nastavku započete saradnje, te planovima kojima će se uz ekološke akcije zaštititi prirodna bogatstva BiH, a s tim ujedno i promovisati turistički potencijali, saopćeno je iz Ureda ministrice Đurić.

Kravice, BiH

Kravice, BiH

“Bosna i Hercegovina obiluje prirodnim ljepotama, ali još nisu eksploatirane u evropskim i svjetskim razmjerama u smislu jačanja turizma, no, upravo ovakve događaje i projekte, možemo iskoristiti kao šansu za predstavljanje naših prirodnih ljepota i kulturoloških blaga kojima raspolažemo” – kazala je ministrica Đurić.

Kristijan Curavić je zahvalio Federalnom ministarstvu okoliša i turizma i ministrici Đurić na potpori, te iskoristio prigodu pozvati ministricu Đurić na obilježavanje Trećeg svjetskog dana čistih voda, koji će biti održan u Norveškoj, uz potporu vlade Kraljevine Norveške i kraljevske porodice.

Posted by on 2013-11-06. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login