BiH i ove godine učestvuje u Satu za planetu Zemlju

Sat za planetu ZemljuNekoliko gradova u Bosni i Hercegovini i ove godine će se pridružiti svjetskim metropolama u Satu za planetu Zemlju, najvećoj globalnoj volonterskoj akciji koju osmu godinu zaredom organizira svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF.

– Posljednju subotu u marta u mrak će ponovno utonuti Stari most u Mostaru, Banski dvori u Banjoj Luci, stari grad u Doboju, središta Bugojna, Livna i brojnih drugih gradova. WWF sa Satom za planetu Zemlju već osam godina nastoji tamom probuditi građane svijeta i ukazati im da je zadnji tren da poduzmemo nešto kako bismo zaustavili prekomjerno trošenje zemljinih resursa – kazao je Bojan Stojanović, voditelj projekta Sat za planetu Zemlju u BiH.

U toj akciji ujedinit će se ljudi iz svih sfera života i svojim malim akcijama izražavaju zabrinutost oko dobrobiti Zemlje.

– Pozivamo sve građane da nam se pridruže 29. marta u 20.30 sati gašenjem svjetla i razmišljanjem što mogu učiniti da smanje svoj ekološki otisak – dodao je Stojanović.

Glavni događaj u BiH za Sat za planetu Zemlju i ove godine će biti održan u Mostaru u saradnji sa United World College.

Posted by on 2014-03-20. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login