BiH ponovo odustala od učešća na Eurosongu 2014.

Eurosong

Eurosong

Upravni odbor (UO) BHRT-a je jednoglasno donio odluku da BHRT ne sudjeluje na Eurosongu 2014. godine u Kopenhagenu jer nije zatvorena finansijska konstrukcija prema planu samofinansiranja.

Iako je prije mjesec dana Poslovni odbor Radio-televizije Bosne i Hercegovine donio odluku kojom su otvorena vrata za učešće Bosne i Hercegovine na 59. Eurosongu u Kopenhagenu, Upravni odbor BHRT-a na današnjoj sjednici u Sarajevu odlučio je da nema novca za planirano samofinansiranje ovog projekta.

Podsjećamo, Poslovni odbor je smatrao da može realizovati projekt BH Eurosong 2014. pronalaskom sponzora, kako bi se zadovoljio interes gledalaca i slušalaca i spriječilo dalje udaljavanje od EBU-a, najvažnije evropske asocijacije javnih servisa. Danas je, međutim, donesena odluka da od učešća neće biti ništa.

Zaključili su i da će UO učiniti sve da građanima BiH bude osiguran direktan prijenos Eurosonga.

Među tačkama dnevnoga reda bio je i plan rada za 2014. godinu, analiza zaključaka rada UO-a u 2013. godini, plan programa za 2014. godinu, finansijski plan za 2014. godinu, odluka o Eurosongu, prijedlog izmjene Statuta BHRT-a, inovirani prijedlog Statuta Korporacije i druge tačke.

Neophodne izmjene Statuta BHRT-a bit će razmatrane naknadno, saopćili su iz UO BHRT-a.

Posted by on 2013-12-19. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login