Bijeli luk ima izuzetno jaka antivirusna, antibakterijska svojstva

bijeli luk

Bijeli luk

Bijeli luk ima snažno dezinfekcijsko, antibakterijsko i fungicidno djelovanje.

Na pitanje: Što će se dogoditi ako ga pojedete na prazan želudac, dobit ćete odgovor: Mnogo jači učinak!

Naučnici su potvrdili da konzumiranje bijeloga luka na prazan želudac povećava njegovu učinkovitost u smislu prirodnog antibiotika jer su bakterije prije doručka jako izložene i “ne stignu se odbraniti’ od ovog priridnog antibiotika, piše Healthy Food House.

Ovaj “dar prirode” sadrži 200-tinjak aktivnih tvari – bogat je eteričnim uljima koja sadrže sumpor, vitaminima (A, B1, B2 i C), mineralima (kalijem, željezom, jodom, kalcijem, selenom i fosforom), sadrži aminokiseline, enzime, polioze poput inzulina, adenozina i alicina. Ima izuzetno jaka antivirusna, antibakterijska i antifungalna svojstva. Snažan je antioksidans, djeluje protuupalno i odlično djeluje na imunitet.

Bilej luk će ublažiti simptome hipertenzije, regulirati cirkulaciju, spriječiti mnoge srčane probleme i potaknuti funkciju jetre i mjehura. Učinkovit je i u liječenju želučanih problema, posebno dijareje. Ako ste pod stresom, bijeli luk će biti odličan saveznik u borbi protiv njega i zaustavit će pojačanu proizvodnju želučane kiseline koja se događa kada ste pod stresom, prenosi Večernji list.

Neki čak tvrde da je bijeli luk nevjerovatno učinkovit kad je riječ o problemima živaca, ali samo kad se konzumira na prazan želudac.

Redovnom upotrebom bijeli luk potiče prokrvljenost i olakšava protok krvi, snižava povišeni krvni tlak i masnoće u krvi, kao i bolesti srca. K svemu, odličan je antioksidans i ima antikanecerogena svojstva. Ako ga konzumirate redovno, smanjit će rizik od pojave mnogih vrsta raka.

Posted by on 2015-03-04. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login