Bijeljina: Evakuisano stanovništvo se vraća kućama

poplave, BijeljinaU Bijeljini će danas biti raspušten prihvatni centar u sportskoj sali Gimnazije i stanovništvo evakuisano iz poplave smjestiće se bliže svojim imanjima uz rijeku Savu, gdje još traje vanredna situacija.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je novinarima da se u prihvatnim centrima u selima ovog područja nalazi još 110 ljudi koji nemaju uslove za povratak poplavljenim kućama.

Tokom poplave u gradu je bilo evakuisano više od hiljadu stanovnika.

U savskom pojasu poplavna voda još se nije potpuno povukla, ali intenzivno traje čišćenje i dezinfekcija terena i kuća da bi se stvorili uslovi za povratak porodica na imanja.

Za oko 1.200 porodica obezbijeđeno je redovno snabdijevanje hranom i sredstvima za higijenu, a ovom stanovništvu hitno su potrebni ležajevi jer su kuće u poplavi razorene do zidova, a sav namještaj je izbačen kao otpad.

Vodostaj rijeke Save kod Bijeljine danas je šest metara niži od najvišeg dostignutog tokom plavljenja Semberije kada je Sava potopila vodomjernu letvu i narasla na 9,5 metara.

Posted by on 2014-06-11. Filed under Bijeljina, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login