“Bio je lijep i sunčan dan” u petak u SARTR-u

SARTR

SARTR

U petak, 11. januara 2013., na sceni Sarajevskog ratnog teatra, publika će od 20 sati imati priliku pogledati predstavu “Bio je lijep i sunčan dan”, u režiji Tanje Miletić-Oručević, koja je premijerno izvedena 17. maja 2012. godine, na 20. rođendan SARTR-a.

Ulaznice za predstavu se mogu kupiti na blagajni SARTR-a po cijeni od 5KM, uz mogućnost popusta za studente/studentice, penzionere/penzionerke i učenike/učenice osnovnih i srednjih škola.

Rezervacija ulaznica može se izvršiti i putem telefona 033 664 070, e-maila teatarsartr@yahoo.com i slanjem poruke u inbox Facebook stranice.

“Bio je lijep i sunčan dan“ je dokumentarna predstava bazirana na zapisanim sjećanjima 75 građanki i građana Sarajeva na 2.maj 1992. sakupljenih u knjizi “2. maj 1992.-Bio je lijep i sunčan dan“. To je jedan od rijetkih ratnih dana o kojima postoji jasno sjećanje među različitim ljudima. Oni koji se sjećaju bili su tada djeca, studenti, djedovi, borci, policajci, novinari, domaćice….Od njihovih sjećanja predstava slaže mozaik lijepog proljetnog dana koji će zauvijek promijeniti njihove živote prvog, od 1395, dana opsade Sarajeva.

Mladi, ali kreativno potentan, glumački ansambl SARTR-a kroz proces rada na predstavi vrlo angažirano i posvećeno, osim što propituje svoja lična sjećanja, uspostavlja odnos prema svjedočenjima drugih kao bi ispričao priču vezanu za grad i njegove stanovnike koji, i kad je bilo najteže, nisu ostali bez duha i nade.

U predstavi igraju: Sonja Goronja, Mirela Lambić, Ana Mia Milić, Maja Salkić, Amila Terzimehić, Benjamin Bajramović, Adnan Kreso, Sead Pandur i Jasenko Pašić.

Posted by on 2013-01-10. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login