Bišćani i migranti danas zajedno čiste grad na Uni

Građani Bihaća, Međunarodna organizacija za migracije (IOM) i Vlada Velike Britanije danas su organizovali prvu proljetnu akciju čišćenja grada na Uni „Zajedno prijatelji“, u kojoj su učestvovali i neki od migranata i izbjeglica, trenutno smještenih u privremenim prihvatnim kampovima Bira i Borići.

Bihać
Bihać

“Jedinstven događaj, velika akcija čišćenja grada u kojoj osim lokalnog stanovništva, učestvuju i migranti. Želimo pokazati želju i volju svih, bilo privremenih ili stalnih stanovnika Bihaća, da doprinesu čistoći grada”, rekla je jedna od organizatora akcije Merima Suljić.

Prema njenim riječima, organizatori su ovu akciju osmislili na način da se upoznaju i zajedno rade, jer, kako je rekla, samo tako se mogu približiti drugom i drugačijem.

Današnja akcija će se sprovoditi na pet lokacija u središtu grada i oko prihvatnih migracionih centara.

“Čistićemo na Gradskoj otoci i Gradskom parku, te samom gradskom središtu, ali i oko migracionih centara Borići i Bira. Jednostavno, svi smo tu trenutno gdje smo i odgovorni smo u kakvom će stanju naš Bihać dočekati proljeće i sunce. Nadamo se i kako je ovo prva u nizu naših akcija čišćenja”, rekla je jedna od organizatora akcije Inesa Balić – Kličić.

Turistička zajednica Grada Bihaća takođe je ovih dana krenula s pripremama tradicionalne proljetne akcije čišćenja grada, koja će se ove godine realizovati pod nazivom „Ekograđani – na vodi i na kopnu za čist Bihać naš“.

Posted by on 2019-03-23. Filed under Bihać, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login