Bizaran kvar na Vettelovom bolidu

Sebastian VettelNajveći tragičar VN Bahreina je bez sumnje Sebastian Vettel. Mladi Nijemac je sjajno odradio zvanični trening, većim dijelom utrke je bez problema držao prvo mjesto, sve do 34.kruga.

Tada su se pojavili veliki problemi, njegov bolid je počeo gubiti snagu, što su znalački iskoristili Alonso, Massa i Hamilton. U taboru Red Bulla su bili razočarani, direktor Christian Horner je ”ludio”.

”Sebastian je odlično vozio, četvrto mjesto nije za odbaciti, ali kada znate kako se situacija odvojila na stazi, onda morate biti frustrirani.

Ovo je vrlo neugodno” izjavio je jučer  Horner koji nije mogao potvrditi da li se radi o kvaru na ispušnom sistemu kao što je to govorilo u prvi mah, ili je problem bio u elektronici.

Jučer je završena analiza motora koja je pokazala, kako je cijeli problem bio u svječici. Jednostavno, svječica je prestala raditi nakon čega je Vettelov motor počeo gubiti snagu. Srećom u nesreći, po ekipu Red Bulla, Vettelov motor nije oštećen.

sportsport / bih-x.info

Posted by on 2010-03-16. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login