Bjelašnica i Igman će goste dočekati u starom ruhu

Bjelašnica, Igman, skijanje, turizam, turisti

Bjelašnica

Zimska turistička sezona na Bjelašnici i Igmanu počinje polovinom decembra.

Iako je ZOI ’84 u jednoj od najvećih finansijskih kriza otkako postoji, sezona će ipak biti organizovana u skladu s trenutnim mogućnostima ovoga kolektiva.

Direktor ZOI ’84 Džemal Bisić je kazao da su uradili sve što je bilo u njihovoj moći, remontirali žičare, uradili staze…

On kaže da će u narednih nekoliko dana obavit završne provjere i pripreme za doček gostiju. Neće biti nikakvih novih sadržaja, a to je vrlo teško i očekivati jer preduzeće je u izuzetno teškoj situaciji.

‘Trudit ćemo se da skijanje bude što sigurnije i ugodnije. Parkinzi i putevi bit će očišćeni, a nadamo se da će i općine završiti poslove iz svoje nadležnosti. Na Bjelašnici će goste primati hotel ‘Maršal’, s čijim smo menadžmentom u stalnom kontaktu, ali bit će mjesta i u nekim drugim privatnim objektima’ – naveo je Bisić.

Građani već odavno mogu kupiti sezonske karte po akcijskoj cijeni, a akcija traje do kraja ovog mjeseca. Cijena je 350 KM, dok će 400 maraka platiti građani koji žele i siguran parking.

Cijene karata:

Dnevna             33 KM
Dječija dnevna  22 KM
Noćno skijanje  20 KM
Četiri sata         28 KM
Tri sata             23 KM

Posted by on 2013-11-18. Filed under Turizam. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login