Bjelašnica: Otvaranje zimske turističke sezone 15. decembra

Bjelašnica, turizam, skijanje
Bjelašnica

Iako raspolažu skromnim budžetom od 30.000 KM, Ministarstvo privrede KS, ZOI’84, Hotel Maršal i Općina Trnovo odlučili su da ovu manifestaciju ipak održe i ujedinjeni promoviraju pozitivnu stranu planinskog okruženja.

“Ljudi su prepušteni sami sebi i moramo se uključiti više u ovo sve. Sva dešavanja će biti održana u Hotelu Maršal i ispred njega. Topovi za osnježivanje su već upaljeni. Uključit ćemo sve segmente i bit će zanimljivo. Bitno je istaći da Bjelašnica i Igman imaju svoju draž i bez firmi, ali moramo i mi nešto promovirati i ponuditi sadržaje.

Cijene su pristupačne, a za đake ćemo imati besplatan prijevoz. GRAS će biti spreman s redovnom linijom”, rekao je ministar privrede KS Emir Hrenovica. Manifestacije će trajati od 11 do 15 sati, a sve prostorije Hotela Maršal će biti na raspolaganju u ovu svrhu. “Zvanično otvorenje bit će u diskoteci hotela. Za sve posjetioce bit će osiguran besplatan grah. Imat ćemo i mini sajam na kojem će se izlagati rukotvorine žena sa Bjelašnice. Ovo je prvi put da su se svi hotelijeri ujedinili zahvaljujući ministru Hrenovici. Kada je sezona svi brinu o nama, a ljeti i na proljeće nema nas nigdje”, rekao je direktor hotela Zahid Bešović.

Na otvorenju je u okviru Čoko-festa planiran i Dječiji dan radosti, a organizator – Udruženje Razvojni koncept obećalo je dan za pamćenje. “Bilo bi dobro da u ovom trenutku kada svi kukaju mi ne kukamo i iskoristimo ono što imamo”, rekao je direktor udruženja Benjamin Dragolj.

Radnici KJKP ZOI’84 vrijedno su radili u proteklom periodu i svakodnevno rade na uređenju staze. “Mi smo spremni što se tiče ljudskog faktora, a nadamo se da će biti snijega da uredimo i dio ski-staze”, rekao je v. d. direktora ZOI’84 Džemal Bisić. Ministarstvo privrede KS, Turistička zajednica KS i Hotel Maršal izdvojili su po 10.000 KM za manifestaciju otvorenja zimske turističke sezone.

Ministar Hrenovica pozvao je sve građane da dođu i prodišu na čistom planinskom zraku, a poseban poziv uputio je političarima poručivši da bi to mogao biti dan kada se mogu dogovoriti kako unaprijediti sadržaje i turističku sezonu na ovim planinama u budućnosti.

Posted by on 2013-12-10. Filed under Sarajevo, Trnovo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login