Bjelašnica: Sutra otvaranje zimske sezone

Bjelašnica, turizam, skijanje

Bjelašnica

Manifestacija otvaranja zimske turističke sezone 2013/14. biće održana sutra na Bjelašnici u terminu od 11 do 15 sati.

Organizatori manifestacije, koja će biti realizirana uz podršku KJP ZOI’84 OCS d.o.o., su Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo (KS), Hotel Maršal i Turistička zajednica KS, saopćeno je iz preduzeća ZOI’84.

Zvanično otvaranje sezone – oficijelni dio programa biće realiziran u diskoteci Hotela Maršal, dok će na platou ispred Maršala biti organiziran ČOKO FEST, Dječiji dan radosti, te mini sajam na kojem će biti izložene rukotvorine žena sa Bjelašnice.

Kao i prethodnih, i ove godine će u funkciji biti besplatno skijanje na dan otvorenja sezone.

Skijati će se na jednom dijelu staze (dio koji je pokriven mašinama za proizvodnju vještačkog snijega – lift BX).

Zbog nedostatka prirodnog snijega, uposlenici ZOI’84 su proteklih dana radili noću, koristeći niske temperature za proizvodnju vještačkog snijega, kako bi omogućili skijanje barem na jednom dijelu staze.

U terminu od 12.00 do 14.00 sati u funkciji će biti i trosjedna žičara na Bjelašnici/Babin Do, kojom će se šetači moći voziti besplatno, prenosi agencija Onasa.

Trosjednu žičaru neće moći koristiti skijaši i borderi, a obzirom na to da na stazi nema dovoljno snijega da bi se moglo grantovati sigurno skijanje, navodi se u saopćenju.

Posted by on 2013-12-14. Filed under Sarajevo, Trnovo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login