BKC obilježava 66. godišnjicu

Bosanski Kulturni Centar - Sarajevo

Bosanski Kulturni Centar – Sarajevo

Povodom obilježavanja 66. godišnjice Bosankog kulturnog centra Sarajevo, održana je konferencija za novinare u Sarajevu na kojoj se govorilo o historijatu ove kulturne ustanove, ostvarenim rezultatima u protekloj godini, kao i o planiranim programskim aktivnostima u 2014godini, s posebnim osvrtom na programe koji će biti upriličeni u sklopu obilježavanja godišnjice.

“U 2013. godini u BKC Sarajevo upriličeno je ukupno 212 manifestacija. Riječ je o koncertima klasične i popularne glazbe, kazališnim predstavama, književnim večerima, promocijama znanstvenih knjiga, likovnim izložbama, svečanim akademijama, seminarima, kursevima, specijalnim programima, festivalima”, kazao je direktor BKC-a Mario Pejić, dodavši kako je opseg programskih djelatnosti ove ustanove uvećan za gotovo šest puta u odnosu na prethodno razdoblje.

“Vlastiti prihodi uvećani su za 11 posto, a ukupni rashodi smanjeni za 6 posto, što znači da je ostvaren trend rasta ekonomičnosti”, kazao je Pejić.

Najavio je da će središnji program obilježavanja biti koncert “Sarajevski lijepi dani” Narcisa Vučine i Dražena Žerića – Žere, koji će biti održan u utorak,15. aprila, s početkom u 20.00 sati

Posted by on 2014-04-12. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login