BKC Sarajevo nastavlja sa stalnom promocijom kulture

Sarajevo, BKCBosanski kulturni centar Sarajevo i u budućem će periodu nastaviti saradnju s nevladinim organizacijama i udrugama za promociju kulture i obrazovanja.

U skladu s tim, direktor BKC-a Marijo Pejić potpisao je ugovore o saradnji s nekoliko organizacija i udruga čije će se aktivnosti u narednom razdoblju realizirati u ovom centru.

Ugovori su potpisani s predstavnicima Udruženja umjetnika “Bellarte” (škola klasičnog baleta za djecu i aerobic za odrasle), Plesnog kluba “Astoria” (škola latinoameričkih plesova), Udruženja građana Muzička radionica “Note” (škola gitare za djecu), Udruženja Škola gitare “Pink Panter”, Dječijeg zbora “Princes krofne” i  Interreligijskog zbora “Pontanima”.

Tu su i Udruženje “Slavika” (organiziranje programa namijenjenih studentima Univerziteta u Sarajevu), Udruženje “Foto-klub Sarajevo”, Ansambl narodnih igara i pjesama BiH “Kolo Bosansko”, Udruženje “Closet” (afirmacija modne scene), Fondacija “Gorica – Goran Bregović” (stipendiranje talentiranih Roma i njegovanje romske kulture), te Sarajevo Big Band.

Također, u planu je i nastavak suradnje sa Sportskim savezom Kantona Sarajevo, saopćeno je iz BKC-a.

Posted by on 2014-11-29. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login