BlackBOX: Izložba/instalacija ”Aural Stimuli”

izložba, Sarajevo, BlackBoxProjekat Aural Stimuli se sastoji od dvije instalacije, zvučne i audio, s tim što je prva predstavljena kao duh projekat jer ona više ne postoji (uništena je u procesu djelovanja), odnosno dokumentovana je u obliku fotografija i audio zapisa. Drugi dio projekta, audio instalacija je napravljena od ostataka prve (audio zapis, forex ploča) uz estetsku nadogradnju.

Cilj je bio sačuvati auru iz Mostara i omogućiti joj život i djelovanje drugdje. Aural stimuli je realiziran unutar projekta Bauhaus Goes South-East Europe „City Lab Mostar 2013“. koji Bauhaus-Universität Weimar / MFA program Umjetnost u javnom prostoru i nove umjetničke strategije realizira u saradnji s Akademijom likovnih umjetnosti (Sarajevo), Fakultetom likovnih umetnosti – Univerzitet umetnosti (Beograd) i Univerzitetom „Džemal Bijedić“ Odsjek likovnih umjetnosti (Mostar).

Za prvi dio projekta, studenti su realizirali niz intervencija u javnom prostoru (Mostar), a istraživanje se odnosilo na pokušaj prevođenja translokalnih narativa u specifični kontekst grada Mostara, dok je za drugi dio projekta, izložbu, trebalo prevesti prethodno proizvedeni rad u izložbeni prostor.

Posted by on 2014-10-01. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login