Blatter ne odustaje: SP u Kataru u novembru i decembru

FIFA,  Sepp Blatter

FIFA, Sepp Blatter

Termin odigravanja Svjetskog prvenstva 2022. godine i dalje je jedna od glavnih tema koja zaokuplja čelnike Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

Poznato je da se zbog ekstremnih vrućina koje tokom ljeta vladaju u Kataru pojavila ideja da se SP održi u zimskom razdoblju, a prijedlog predsjednika FIFA-e Seppa Blattera je zapravo kasna jesen, odnosno novembar i decembar.

– U obzir dolaze samo novembar i decembar. Nema šanse da to budu januar i februar – izjavio je Blatter u Abu Dhabiju.

Prva dva mjeseca 2022. godine nisu dobro rješenje jer bi SP kolidiralo sa Zimskim olimpijskim igrama, ali predsjednik UEFA-e Michel Platini predlaže upravo januar. Predsjednik Europske udruge klubova Karl-Heinz Rummenigge uvjeren je, pak, da bi i april i maj bile prihvatljive opcije. Kad je Katar 1995. bio domaćin SP-a U20 turnir je održan u aprilu.

Blatter će tokom vikenda posjetiti Katar kako bi s tamošnjim Organizacijskim odborom razgovarao o ovom problemu, kao i o navodno obespravljenim radnicima koji rade na izgradnji infrastrukture za SP.

Posted by on 2013-11-09. Filed under Sport, Svjetsko fudbalsko prvenstvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login