Bloomberg: Argentina i BiH će proći grupu

Svjetsko fudbalsko prvenstvo, Brazil, SP

Svjetsko fudbalsko prvenstvo, Brazil, SP

Od 12. juna do 13 jula u Brazilu se igra Svjetsko prvenstvo u fudbalu, a već sada se prave razne procjene i predviđanja o tome koje reprezentacije će se plasirati iz grupne faze pa čak i koje su favoriti za osvajanje titule prvaka.

Prema predviđanjima ugledne američke medijske kuće “Bloomberg”, reprezentacija Bosne i Hercegovina koja se nalazi u grupi F, zajedno će sa Argentinom nastaviti takmičenje.

Stručnjaci ove medijske kompanije smatraju ipak kako bi, u slučaju prolaska u osminu finala, selekcija Francuske bila bolja od BiH te je spriječila na daljnjem putu na Mundijalu u Brazilu.

Prema “Bloombergu”, iz grupe A dalje će proći repezentacije Brazila i Meksika, iz grupe B Španija i Holandija, iz grupe C Kolumbija i Grčka, dok fudbalski eksperti iz ove američke medijske kuće ocjenjuju kako će se iz grupe D dalje plasirati Italija i Urugvaj.

Također, predviđaju kako će se iz grupe E u daljnju fazu takmičenja plasirati Francuska i Švicarska, iz grupe G Njemačka i Portugal, a i iz grupe H reprezentacije Belgije i Rusije.

Iz američkog “Bloomberga” procjenjuju kako će se u polufinalu sastati Brazil i Njemačka, a kao pobjednici će izaći domaćini. U drugoj polufinalnoj utakmici mogli bi se sastati Španija i Argentina, a u finale će se plasirati Španija.

Prema njihovom mišljenju, u finalnoj utakmici će domaća selekcija Brazila savladati Španiju te tako postati prvak svijeta i to po šesti put u historiji.

Posted by on 2014-06-05. Filed under Sport, Svjetsko fudbalsko prvenstvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login