BMW najavio novu seriju 7

BMW

BMW

Već je neko vrijeme poznato kako će BMW uskoro predstaviti novu generaciju serije 7, a sada je i službeno potvrđeno kako će premijera modela G11 biti održana 10. ovog mjeseca.

Dizajn nove sedmice nije pretjerana tajna. Naime, još početkom godine automobil je fotografiran, a testni je prototip s vrlo malo zaštitne maske već viđen u par navrata. Također, potvrđeno je još ranije kako će se raditi tek o evoluciji dizajna postojećeg modela pa se veće promjene dakle kriju “ispod kože”.

Naime, nova će serija 7 u prosjeku biti lakša za oko 130 kg od svog prethodnika, a dijelom će ovo smanjenje mase biti postignuto upotrebom aluminija i plastike ojačane karbonskim vlaknima, posebno kod izrade šasije i karoserijskih površina.

Nadalje, BMW je još ranije potvrdio kako će ovaj model između ostalog pokretati i “posljednja generacija” TwinPower Turbo motora te kako će biti opremljen standardnim prilagodljivim zračnim ovjesom, a može se očekivati još dosta bogate i napredne opreme svake vrste.

Posted by on 2015-06-08. Filed under Magazin, Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login