BMW zabilježio rast profita

BMW

BMW

Njemački proizvođač automobila, BMW grupa  je izvjestila o rastu profita u drugom kvartalu i u prvoj polovini 2014. godine.

Prihodi grupe sa sjedištem u Muenchenu povećali su se za 1,8 posto u drugom kvartalu na 19,91 miliona eura, dok je neto profit porastao za 27,2 posto na 1,77 miliona eura, pokazala je statistika BMW-a, prenosi Xinhua.

U međuvremenu, prihodi BMW-a u prvoj polovini godine porasli su za 2,8 posto na 38,14 miliona eura, a neto profit je povećan za 19,6 posto na 3,23 miliona eura.

Ukupan broj BMW, MINI i Rolls-Royce automobila isporučenih kupcima širom svijeta povećao se za 5,3 posto na rekordnih 533.187 vozila u drugom kvartalu. Prodaja vozila u prvoj polovini godine diostigla je 1,02 miliona, što predstavlja prvi put da je BMW prodao više od milion vozila u pola godine.

“BMW grupa povećala je obim prodaje i prihoda, a zarada grupe u oba kvartala i u šestomjesečnom periodu nastavila je uspješan razvoj našeg biznisa”, izjavio je Norbert Reithofer, predsjedavajući Upravnog odbora Grupe.

“Na najboljem putu smo da ostvatrimo zadane ciljeve za ovu godinu”, kazao je Reithofer.

Posted by on 2014-10-03. Filed under Magazin, Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login