Bogat program Uskrsnih dana HKD ‘Napredak’

Hrvatsko kulturno društvo Napredak i ove godine tradicionalno organizuje Uskrsne dane i brojnim manifestacijama obilježava ovaj najveći kršćanski blagadan.

HKD Napredak

Uskrsni su dani, zapravo, već počeli, prošloga vikenda na sportskim terenima hotela Delminijum Napretkovim malonogometnim turnirom za veterane, a početkom sedmice u Maloj galeriji crkve sv. Ante na Bistriku otvorena je izložba Udruge likovnih umjetnika HKD Napredak, na kojoj je svoje radove izložilo četdesetak umjetnika.

Kao i svake godine, centralni događaj je Svečani uskrsni koncert što ga Napredak organizira u suradnji s Ambasadom Republike Austrije i Sarajevskom filharmonijom, a na kojem će 20. aprila u 20 sati nastupiti naši istaknuti umjetnici Ivica Šarić, Ana Babić i Vedrana Šimić, te gošće iz Austrije Isabel Seebacher i Meghan Kahts. Prvoga vikenda nakon Uskrsa, Napretkovi boćari, inače uspješni premijerligaši organiziraju tradicionalni Uskrsni turnir na kojemu redovito sudjeluju najbolji bh boćari.

Uz rečene manifestacije pod okriljem SU HKD Napredak, ovaj veliki blagdan obilježavaju i podružnice širom naše domovine. Tako će u Bugojnu, u pozorišnoj dvorani Hrvatskog doma biti održan Uskrsni koncert, uz sudelovanje Napretkovih umjetnika. Na Uskrsni ponedjeljak u Jajcu u Domu kulture bit će održan Uskrsni koncert, kao jedina blagdanska manifestacija u kraljevskom gradu, dok će u Kreševu najveći kršćanski blagdan biti obilježen 21. aprila koncertom na kojemu će nastupiti klapa Lampoši iz Doca

Posted by on 2019-04-10. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login