Bono i afrički muzičari u kampanji promovisanja žena

Bono VoksAfričke muzičke zvijezde pridružile su se Bono Voksu iz grupe U2 u muzičkoj kampanji promovisanja prava žena u svijetu. Bono i afričke zvijezde poput D’Banja i Dajemond and Benk, snimili su remiks pjesme “Strong Girl” u cilju promovisanja prava i položaja žena.

Frontmen irske grupe izjavio je da muzika može da skrene pažnju na žene, jer ima kreativnu moć.

Bend U2 je politički aktivan, posebno u oblasti ljudskih prava. Članovi grupe su aktivisti projekta protiv siromaštva “Make Poverty History”, a Bono je član organizacije DATA, koja se bavi otpisivanjem duga i sidom u Africi.

Bono (55), čije je pravo ime Pol Hjuson, humanitarno je aktivan u svom rodnom Dablinu, gdje novčano pomaže pacijentima koji su operisali aneurizmu, pucanje krvnog suda u glavi.

U2 je osnovan krajem ’70-ih godina. Prodao je više od 120 miliona studijskih albuma i više od 50 miliona kompilacija i snimaka živih nastupa. Grupa je osvojila 22 muzičke nagrade Gremi, najviše poslije američkog muzičara Stivija Vondera.

Posted by on 2015-08-30. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login