Borba učenika iz Jajca protic podjeljene škole se nastavlja!

Jajce škola protestSavjet učenika Srednje strukovne škole “Jajce” ponovili su još jednom stvoj stav i suprostavili se osnivanju nove i podeljenje srednje škole u Jajcu, koja bi trebala početi sa radom u narednoj školskoj godini.

Prema nezvaničnim informacijama, u toku je rješavanje administrativnih problema vezano za formiranje srednje škole. Čeka se samo odluka Skupštine Srednjo-bosanskog kantona koja će se održati u ponedeljak 20. marta na kojoj će se raspravljati o prijedlogu odluke o izmjenama i dopuni Odluke o osnivanju Mešovite srednje škole „Jajce“, piše “Jajce onlajn”

Učenici su ogorčeni ovim postpucima Vlade, te najavljuju novu borbu za svoja prava. Smatraju da Jajce nije toliko podijeljen grad koliko neke stranke teže ka tome i iznose u javnost.

Na sastanku vijeća učenika Srednje strukovne škole “Jajce” predstavnici svih razreda/odjela zauzeli su zajednicki stav:

“Učenici naše škole su protiv podjela koje su planirane i provedene bez ikakvog uvažavanja naših stavova. Smatramo kako smo pokazali da podjele ne donose ništa korisno našem društvu i kako mora postojati rješenje prihvatljivo za sve. Mi se zalažemo za jedinstveni nastavni plan i program utemeljen na kvaliteti i bez isticanja nacionalnih obilježja kao najvažnijih. Mislimo i zahtjevamo da nam se svi koji odlučuju u naše ime pismeno obrati obrazloži svoje interese. Takođe mislimo da isti trebaju opet sjesti i dati rješenje na dobrobit svih nas”, kaže potpredsjednik vijeća učenika Srednje strukovne škole “Jajce”

Ivica Jukanović

U Jajcu već postoji osnovna škola koja radi po sistemu “dvije škole pod jednim krovom”.

Posted by on 2017-03-18. Filed under Jajce, Magazin, Obrazovanje, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login